29 Ekim Osmaniye, Dumanlı yaylası doğa gezisi:

29 Ekim Osmaniye, Dumanlı yaylası doğa gezisi: Üzülerek ifade ediyorum, yemek için öldürdüğümüz fakat tüketmediğimiz bu salamları, yaban hayatta sayıları yine insanlar sayesinde azalan en zayif halka olan hayvanlar bırakıyoruz. Yaban hayvanaları beslemek doğu bir faliyet değil zaten biz de duzenli olarak yaban hayatı besleme etkinliği düzenlemiyoruz. Amacımız Kış mevsimine giren hayvanlara küçük bir katkı sağlayarak destek vermektiir. Taze bayatlar kampanyası kapsamında 50 kg Salamı parkurun değişik bölgelerine bıraktık.

 

http://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/osmaniye/duzici/doga-yuruyusculeri-dumanli-yaylasinin-keyfini-c-6067488

 

Doğaseverler, Düziçi Tezingir Kanyonu’nu gezdi .

 

Doğaseverler, Düziçi Tezingir Kanyonu’nu gezdi Osmaniye Doğa Yürüyüşçüleri Grubu, Hatay’ın Payas ilçesinden gelen doğaseverlerle birlikte Düziçi Tezingir Kanyonu gezdi.

Yaklaşık 4 kilometrelik orman yolundan sonra yine 4 kilometrelik sulu bir parkur izlenerek biten faaliyete 40 kişi katıldı. Katılımcılar, 2 adet insan yapısı havuzda su oyunları oynayarak stres attı. Osmaniye Doğa Yürüyüşçüleri Grubu Başkanı Osman Demirkaynak, Osmaniye’nin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla şehirde kullanılmayan veya az bilinen doğa parkurlarını keşfedip gezdiklerini söyledi. Gidilen yerlerdeki çöpleri toplayıp HAYTAP’ın “Tohumdan Fidana” kampanyası kapsamında yenilen meyve çekirdeklerini toprakla buluşturduklarını kaydeden Demirkaynak, “Dünya barış gününde böyle güzel bir etkinliği yapmamızda emeği geçen Düziçi Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Tavsiye üzerine geldiğimiz doğa gezimizde belediye görevlileri bizlere rehberlik etti. Parkur sonunda kurulan köy pazarıyla yöresel ürünler, yiyecek içecek satışı yapıldı. Böylece turizmin en önemli özelliği olan katma değeri de buradaki dostlarımıza sağlamış olduk.” dedi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali laçinbala ise yapılan çalışmalar ile toprağa düşen her 3 tohumdan 1’inin ağaç olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bizler ‘Tohumdan Fidana’ projesi kapsamında yediğimiz meyve çekirdeklerini uygun yerlere toprağa dikerek ileriki yıllarda yabani hayata yuva ve besin kaynağı olacak ağaçların oluşumuna katkıda bulunduk.”

OSMANİYE ÖNCE ÇEVREYİ TEMİZLEDİLER, ARDINDAN FİDAN DİKTİLER

Osmaniye’de bir grup doğasever, gezi için gittikleri bölgede çevre temizliği yapıp ardından, yanlarında getirdikleri meyve fidanlarını toprakla buluşturdular.

Osmaniye Doğa Yürüyüşçüleri Grubu ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) arasında yapılan görüşmeler sonunda, gezilerde Tohumdan Fidana etkinliğine destek verme kararı alındı. Bu kapsamda, Düziçi İlçesindeki Yeşil Şelale’ye gezi düzenleyen ekip, yaklaşık 3.5 kilometrelik orman yolundan sonra bir kilometre ıslak bir yol izleyerek faaliyetlerini tamamladı.
Osmaniye Doğa Yürüyüşçüleri Grubu Başkanı Osman Demirkaynak, parkurun kolay, ancak Osmaniye’de pek bilinmeyen bir rota olduğunu belirterek, Yemek, çay, müzik ve fotoğraf çekimi derken, birbirini daha yakından tanıyan grup için adeta ikinci bir aile oluyoruz. Doğa ve çevre konusunda hemfikir olan grubumuz yarınlara daha temiz ve yeşil bir doğa bırakmayı amaçlıyor.

DAĞCILIK ÇALIŞMALARI

FATİH’İN TORUNLARI, ETKİNLİKLERİNE DAĞCILIK ÇALIŞMALARI İLE DEVAM EDİYOR.

30 Ağustos Kampı

30 ağustos 2014. İzci grubumuzla kuş cennetinde 2 günlük kamp.

Karaçay Şelalesi

11 Nisan 2017. Karaçay Şelalesi Turu.

Kastabala Tırmanışı

3,11,2013 Yılında Kastabala Antik Kentinde 12 m lik Kayalıkta Dağ tırmanışı ve inişiyle alakalı uygulamalı eğitim.