OSMANİYE BACAĞI KESİLMEKTEN KURTARILAN KEDİ YAVRULARINA KAVUŞTU

OSMANİYE’de dördüncü kattaki bir apartman dairesinin balkonundan yere düşerek yaralanan ve radyolojik görüntüleme sistemi sayesinde ayağında kırık teşhis konularak tedavi edilen anne kedi, 5 yavrusuna yeniden kavuştu.


OSMANİYE‘de dördüncü kattaki bir apartman dairesinin balkonundan yere düşerek yaralanan ve radyolojik görüntüleme sistemi sayesinde ayağında kırık teşhis konularak tedavi edilen anne kedi, 5 yavrusuna yeniden kavuştu.

Osmaniye Korkut Ata Gençlik, Spor ve Doğa Derneği’ne ait bilim evinde hizmet veren görüntüleme sistemi sayesinde yüksekten düşerek yaralanan anne kedinin arka ayağının kesilmesi önlendi. Sahibi tarafından veteriner hekime götürülen kedinin, arka ayaklarında kırık olduğu belirlendi. Tedavisine başlanılan ve ortopedi operasyonu uygulanan anne kedi kısa sürede iyileşerek yavrularına kavuştu.

CİHAZ SAYESİNDE KEDİNİN KIRIK AYAĞI AMPUTE EDİLMEDİ

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, Osmaniye’de sahipli veya sahipsiz hayvanların travma sonucunda teşhis ve tedavide kullanılan radyolojik görüntüleme sisteminin olmadığını belirterek, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Osmaniye İl Temsilciliği’nin talebi üzerine yüzde 100 hibe ile şehrimize bir röntgen cihazı hediye edildi. Artık bu canlarımızın travmalarını kolaylıkla teşhis ederek tedavilerini sağlayacağız dedi. Laçinbala, röntgen cihazında tespit edilen çok parçalı kırık teşhisi sonucunda anne kedinin bacağının ampute edilmediğini, ameliyattan 2 gün sonra hayata yedinden adım attığının görüntülendiğini kaydetti.

3,5 SAATLİK OPERASYON

Kırık operasyonuna katılan Veteriner Hekim Ali Nuri Yiğit ise röntgen işleminde diz ekleminde tespit edilen çok parçalı kırık tedavisine 3 veteriner hekim katıldığını belirterek, Yaklaşık 3,5 saat süren zorlu operasyon, anne kedinin bacağının kesilmesini önledi. Tedaviye hızla cevap verdiği gözlenen anne kedi hayata HAYTAP sayesinde yeniden adım atmış oldu diye konuştu.

Korkut Ata Gençlik, Spor ve Doğa Derneği Başkanı Murtaza Savrandalı ise önümüzdeki günlerde açılış organizasyonu ile ‘Karakız Görüntüleme Merkezi’nin tam anlamıyla faaliyete geçeceğini söyledi. Savrandalı şöyle dedi Burada röntgen görüntülemenin yanında mikroskop ile basit muayene, dürbün ve teleskop ile uzay gözlemi konusunda ilk ve orta okul öğrencilerine uygulamalı eğitimler için şehrimizin eğitim odaklarından biri olmaya aday bir noktadır. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Yırtıcı hayvan saldırısına uğrayan yaralı kediye tedavi

Yırtıcı hayvan saldırısına uğrayan yaralı kediye tedaviOsmaniye’de bahçe gezintisine çıkan ve yırtıcı bir hayvan saldırısı sonucu yaralanan engelli kedi, tedavi edildi.


Osmaniye‘de bahçe gezintisine çıkan ve yırtıcı bir hayvan saldırısı sonucu yaralanan engelli kedi, tedavi edildi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, kedinin 5 yıl önce kendilerine iki ön bacağı kırık şekilde geldiğini, sahiplenerek tedavilerini yaptıklarını önceki gün ise bahçe gezintisine çıktığı sırada hayvanın uğradığı bir saldırı sonucu sol bacak üstünden yaralandığını söyledi.

Bir patisi engelli kalan kedinin, ailenin bir üyesi olarak 5 yaşına girdiğini söyleyen Laçinbala, Gece bahçede gezintiye çıkan kedimiz, yırtıcı bir hayvan tarafından saldırıya uğramış ve deri bütünlüğü bozulmak kaydıyla 5 santimlik bir yırtık şekillenmişti. Sabah fark ettiğimiz bu yarayı acilen tedavi altına aldık. Durumun çok acil olmasından dolayı götürüldüğümüz Veteriner Kliniğinde diğer muayeneleri bekletmek kaydı ile tedaviye başlandı dedi.

HAYVANLAR İÇİN AÇIK YARALAR ÇOK TEHLİKELİ

Açık yaralanmaların hayvanlar için çok tehlikeli olduğunu belirten Ali Laçinbala, Bu tip travmaları kendiliğinden iyileşir düşüncesi ile ihmal edersek sinekler tarafından kurt bırakılmak suretiyle geri dönülmez ölümcül yaralar olabilir ve hayvan 2,3 hafta acı çekerek ölebilir. Bu durumda cerrahi müdahale için veteriner hekiminize başvurmalısınız diye konuştu.

Veteriner hekim Ali Nuri Yiğit ise yaralı kedinin kendilerine gelir gelmez tedavisine başlanıldığını belirterek, önce yaralı bölgenin tıraş bıçağı ile temizlendiğini ifade ederek, Nekrotik dokuları uzaklaştırdıktan sonra 12 basit ayrı dikiş ile yara yüzeylerini birleştirdik. Umarım kedimizin başına bundan sonra bu tip yaralanmalar gelmez. dedi.

Hisset +1

Haytap Osmaniye İl Temsilciliği olarak organize ettiğimiz bisikletli besleme projesinde Down sendromlu kardeşlerimize de yer verdik. Onlar da bize küçük yüreklerinde yer verdiler. 1 yıl sürecek projemizde “+1” i, haftada bir tekrarlamayı planlıyoruz. Yılda 1 değil her zaman Fark edin ki Fark yapsın.

5 koca yürekli iş insanın desteğiyle güzelleşen projemizde güvenlik ekipmanlarini saglayan Mevlüt Yalçın’a, öğrencilerimizin ferdi kaza sigortalarını sağlayan Çağlar Delibaş’a, römork sistemini bünyemize kazandıran Alper Ağyar’a, ögrencilerimizin transferini sağlayan Kadir Karayiğite, besleme etkinliği sonrasında kişisel temizliğimizi için gerekli malzemeleri sağlayan Oğuz Kardas’a teşekkür ederim.

 

https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/osmaniye/merkez/down-sendromlu-cocuklar-bisikletle-gezip-besleme-yapti-961645?fbclid=IwAR1JyggHzfkVo1lPEriYEwa_5SNBVC8Kx3VUUUVJrBm08sGsplCbCH2NKKM

 

https://m.haberler.com/osmaniye-down-sendromlu-cocuklar-bisikletle-gezip-11859739-haberi/?fbclid=IwAR31yAW9B0P4fQ0w8DMRA7lRjwjy-KdnnxRRYuBNFYVSgThgACfifIjUlqs